De HormoonCoach

Even Voorstellen...

Hoi, ik ben Tatjana Uzelac de persoon achter De HormoonCoach. Leuk dat je meer wilt weten over mij! Ik heb de opleiding tot Trainer Hormoonfactor en Stresscounselor afgerond. Mijn passie ligt bij gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Deze twee elementen geven mij veel voldoening en energie. Vooral het mogen helpen en begeleiden van mensen naar een gezonder en gelukkiger leven maakt het compleet voor mij. Op deze manier wil ik bijdragen aan een gezonde en bewuste wereld. 

Mijn verhaal...

Colitis Ulcerosa/de ziekte van Crohn...

"Je weet pas hoe belangrijk gezondheid is als je die verliest"

Ik weet hoe belangrijk gezondheid is. In 2004 lag ik 5 weken lang in het ziekenhuis. Er werd bij mij een zware tussenvorm van colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn gediagnosticeerd. Mijn gehele darm was ernstig ontstoken. Mijn lichaam was volledig uitgeput. Ruim een jaar was mijn energie dermate laag dat ik na het douchen helemaal op was. Ook had ik verschillende andere klachten en hier was niets aan te doen behalve medicatie slikken...geloofde ik. 

9 jaar later...

Negen jaar na de diagnose besloot ik het roer om te gooien. Ik ging me verdiepen in hoe ik mijn gezondheid zelf kon verbeteren....ik geloofde er wel een beetje in, maar ik hoopte vooral dat het me iets zou opleveren. 

Ik heb veel boeken verslonden. Ik kwam erachter dat veel dingen die ik at en hoe ik leefde niet bepaald gezond voor mij waren. Daar was ik onbewust van. Ik kwam in actie. De verandering in mijn ontlasting merkte ik al binnen een week op. "Zit het nou tussen mijn oren?", vroeg ik mij af. Eerst maar eens de controle in het ziekenhuis afwachten...spannend! De uitslag was: een ontstekingswaarde van een gezond persoon. Mijn darmen waren voor het eerst volledig ontstekingsvrij. Dit bleek zowel uit het ontlastingsonderzoek als de coloscopie. Ik voelde blijdschap, want mijn hoop werd werkelijkheid. Hiernaast was ik ook verrast en verbaasd. Verrast omdat ik zo een verbetering niet had verwacht. Verbaasd omdat niemand mij had geïnformeerd over wat mogelijk is met voeding en leefstijl.

 Tijdens een controle krijg ik geregeld te horen van de arts dat de ziekteverloop bij mij ongebruikelijk is. Dan voel ik me iedere keer weer trots en blij. Dit gun ik jou ook! Want niets is belangrijker en maakt blijer dan een goede gezondheid.

Nu ik zelf heb ervaren wat voeding en leefstijl kan betekenen voor de gezondheid is mijn overtuiging sterk! Hierdoor groeide mijn passie voor gezondheid en persoonlijke ontwikkeling ook sterk. 

Dat proces heb ik afgerond door het behalen van het diploma Stresscounseling en Trainer Hormoonfactor.

"Ik werd gezonder, fitter, sterker en daar werd ik  gelukkig van"

Mijn opleiding...

Mijn interesse en enthousiasme zorgde voor het succesvol behalen van het diploma Stresscounseling en Trainer Hormoonfactor (Ralph Moorman) bij Sonnevelt Opleidingen. 
Als Trainer Hormoonfactor heb ik gedegen kennis opgedaan over het hormonale systeem en hoe je dit kan beïnvloeden met leefstijl. Ik ben opgeleid om een hormonale disbalans met de bijbehorende symptomen te herkennen. Daarnaast heb ik geleerd om de oorzaak te achterhalen door de voorgeschiedenis en relevante omstandigheden van de symptomen of aandoening grondig te onderzoeken. Hierdoor kan ik een individueel behandelplan maken. Het geheel maakt dat ik op een deskundige wijze cliënten kan begeleiden en coachen naar een gezonder en gelukkiger leven. Het leren en onderzoeken zal natuurlijk altijd door blijven gaan...


Wil jij ook ervaren wat het veranderen van leefstijl voor jouw algehele gezondheid kan betekenen?
Ik help je graag verder!

Trainer hormoonfactor