Trainer Hormoonfactor

De methode die ik tijdens de opleiding “Trainer Hormoonfactor” heb geleerd,  is van Ir. Ralph  Moorman. Ralph Moorman is afgestudeerd als ingenieur Levensmiddelentechnologie aan de Universiteit van Wageningen. Daarnaast is hij gezondheidscoach. Tijdens zijn studie ontdekte hij dat voedsel in extreme vorm aangepast en veranderd is, en dat er vele toevoegingen in zitten die slecht zijn voor de gezondheid. Tevens ontdekte hij dat hormonen de mate van je gezondheid bepalen en dat juist de status van deze hormonen weer bepaald worden door de voeding die je neemt. De cirkel was rond.

Voeding speelt dus een grote rol bij de hormoonhuishouding, maar niet de enige rol. Het onderzoek naar de verhouding tussen hormonen en leefstijl ging verder. Dit resulteerde in antwoorden op hoe je met beweging/training en psyche de hormoonhuishouding beïnvloedt. De methode was geboren: hormonen in balans brengen met voeding, beweging en psyche = je fit, energiek, gezond en mentaal sterk voelen. 

Trainer Hormoonfactor

Als Trainer Hormoonfactor heb ik gedegen kennis opgedaan over het hormonale systeem en hoe je dit kan beïnvloeden met leefstijl. Ik ben opgeleid om verschillende hormonale disbalansen met de bijbehorende symptomen te herkennen. Daarnaast heb ik geleerd om de oorzaak te achterhalen door de voorgeschiedenis en relevante omstandigheden van de symptomen of aandoening grondig te onderzoeken. Hierdoor kan ik een individueel behandelplan maken. Het geheel maakt dat ik op een deskundige wijze cliënten kan begeleiden en coachen naar een gezonder en gelukkiger leven. Het leren en onderzoeken zal natuurlijk altijd door blijven gaan...

Denken vanuit hormonen

Denken vanuit hormonen...

Een mooi voorbeeld van een dieet dat geen rekening houdt met je hormonen is het crash dieet. Dat is een dieet gericht op zoveel mogelijk gewicht verliezen in een zo kort mogelijke tijd. Klinkt leuk en verleidelijk, maar wat zijn de gevolgen van een crash dieet? Om een paar dingen te noemen is zo een dieet niet lang vol te houden. Wanneer je weer normaal gaat eten treedt het welbekende jojo-effect op.  Hiernaast wordt vaak je spiermassa afgebroken in plaats van vet. Je spieren heb je juist nodig om vet te verbranden. Ook zal je lichaam op de “overleefstand”  gaan dat betekent een vertraagde stofwisseling (schildklierwerking)….en de vertraagde schildklierwerking kan blijvend worden enz enz you get it ;-). 

Denken vanuit hormonen houdt rekening met al je hormonen en lichaamsprocessen! Dat merk je aan je algehele gezondheid die vooruit gaat.

Er is geen quickfix, maar wel een effectieve en duurzame fix

Een quickfix is eigenlijk geen fix, omdat je voor korte duur iets fixt, je lijf forceert en tegelijkertijd verstoor je de hormoonbalans. Met denken vanuit hormonen kan het wat langer duren om bijvoorbeeld het ideale gewicht te bereiken, maar dan heb je ook echt wat. Het is effectief en duurzaam, omdat alle hormonen in balans komen, optimaal (samen)werken en hiermee de werking van verschillende lichaamsprocessen optimaal gestimuleerd worden. Dat het goed is voor heel  je lijf, merk je aan hoe lekker je in je vel komt te zitten en aan je algehele gezondheid. En dat is uiteindlijk wat je wilt, voorgoed zoveel als mogelijk afrekenen met de gezondheidskwaaltjes en voor 80% blijven kiezen voor wat goed voor je hormonen is! 


Heb je lijf lief en kies voor een effectieve en duurzame fix!