Voedselintolerantie test

Hormonen in balans voedselintolerantietest

Ik bied de mogelijkheid om een voedselintolerantie test te doen! Dit is een vertraagde “allergische” reactie op voedsel en wordt daarom ook een voedselallergie type III genoemd. Hierbij worden IgG antistoffen geproduceerd door het immuunsysteem. Dit kan leiden tot allerlei (laaggradige) ontstekingen en (vage) chronische klachten.

Heb jij er wel eens bij stilgestaan dat bepaalde voeding jouw klachten kan veroorzaken of verergeren? 

 • Heb jij chronische klachten of een chronische aandoening?
 • Heb jij overgewicht en lukt het maar niet om af te vallen, wat je ook doet?
 • Heb jij een auto-immuunziekte?
 • Heb je maag- en/of darmklachten, zoals PDS, buikpijn, winderigheid, maagzuur, opgeblazen gevoel?
 • Heb je huidklachten, zoals eczeem, psoriasis, acne?
 • Heb je astma of allergieën?
 • Heb je Colitis Ulcerosa of de ziekte van Crohn?


Dan raad ik deze voedselintolerantie test aan. Deze test is de moeite waard als je op een eenvoudige en snelle wijze erachter wilt komen welke voedingsmiddelen klachten bij jou veroorzaken of verergeren. Het bespaart je veel tijd en moeite ten opzichte van een eliminatiedieet.

De darmflora uit balans

Ik zie vaak dat de darmflora uit balans is bij een hormonale disbalans, chronische klachten en aandoeningen. Met voeding kan je de darmflora beïnvloeden. Ik zie dan ook geregeld verbetering in de algehele gezondheid wanneer er juiste voedingsaanpassingen worden gemaakt. De laatste tijd komen er ook steeds meer wetenschappelijke bewijzen over het verband tussen de darmflora en chronische klachten of aandoeningen. 


Bepaalde voeding kan de klachten verergeren, maar ook verminderen en soms zelfs laten verdwijnen. Vaak heb je niet eens door dat bepaalde voeding de klachten veroorzaakt of verergert. Bij een vertraagde voedselallergie is het namelijk typerend dat de symptomen vaak pas na enkele uren of zelfs dagen na het innemen van een “trigger food” optreden. Dit wordt in de volksmond een voedselintolerantie genoemd, maar het gaat geregeld om een gevoeligheid voor voedsel. Vaak worden deze twee door elkaar gehaald.

De darmflora kan je weer in balans brengen door enerzijds voeding te eten dat goed is voor de darmflora en anderzijds door ongezonde voeding te mijden en voeding waar je intolerant of gevoelig voor bent. 


Hoe werkt de ImuPro voedselintolerantie test

De ImuPro voedselintolerantie test laat zien hoeveel antistoffen je hebt opgebouwd tegen een bepaald allergeen/voedingsmiddel. Eet je een bepaald voedingsmiddel vaak of heb je eenzijdig eetpatroon dan bouwen de antistoffen zich snel op. Bij een bepaalde hoeveelheid antistoffen tegen een bepaald allergeen is de kans er dat er zich klachten ontwikkelen.

De eliminatiefase is de eerste fase waarin je minstens 5 weken al deze voedingsmiddelen, waarbij je een bepaalde waarde aan antistoffen hebt opgebouwd, mijdt. Binnen deze 5 weken moet je een aanzienlijke vermindering van de klachten ervaren of zelfs geen klachten meer. Naast het mijden van de desbetreffende voedingsmiddelen is het ook belangrijk om goed te variëren met de voedingsmiddelen die je wel mag eten, zodat er geen nieuwe antistoffen worden opgebouwd tegen een ander voedingsmiddel.
Na deze 5 weken start de provocatiefase. Dit is de fase waarin je erachter komt welke opgebouwde antistoffen nou werkelijk je klachten veroorzaken, want niet alle antistoffen hoeven per definitie een reactie te veroorzaken. Naar aanleiding van de provocatiefase ontstaat er een persoonlijk dieet waar je je gemiddeld 1 jaar lang aan dient te houden. Je darmen hebben ongeveer 1 jaar nodig om volledig te herstellen hiervan. Hierna kan je meestal alles weer eten. Om hier achter te komen, voer je nogmaals de provocatiefase uit.   
ImuPro is kortom gebaseerd op 4 principes:

 • Eliminatiefase: Vermijden van voedingsmiddelen met een positieve reactie
 • Roteren/variëren met de voedingsmiddelen van uw nieuwe eetpatroon
 • Herintroductie (provocatiefase) van de vermeden voedingsmiddelen in uw eetpatroon
 • Persoonlijk dieet voor een jaar met de voedingsmiddelen waar je geen klachten van krijgt 

Prijzen:

Consult, bespreken uitslag: €35,-

Houd er rekening mee dat ik jou minstens 1 maal moet spreken voor het bespreken van de uitslag van de voedselintolerantie test. Hierna ontvang je de uitslag en het rapport per mail. 

ImuPro basic (90 voedingsmiddelen) : €202,20

ImuPro Basic is een zeer betrouwbare voedselintolerantie test (aanrader). Wil je weten op welke voedingsmiddelen je wordt getest, klik dan hier. Je ontvangt een rapport met gedetailleerde voeding waarbij de verhoogde IgG-antistoffen zijn aangetoond.
en een rapport met reactiesterkte op voedselallergenen.Klik hier voor een voorbeeld rapport. Aan de hand van dit rapport stellen we samen een voedingspatroon vast, jouw bouwstenen voor een gezonder leven.

Je hebt de mogelijkheid om binnen 3 maanden deze test te upgraden naar ImuPro complete. Je betaalt dan het verschil tussen deze 2 testen.

ImuPro vegetarisch (90 voedingsmiddelen) : €202,20 

Deze test is voor mensen die met name een vegetarisch eetpatroon hebben. Vlees, vis en gevogelte komen niet voor in de test, maar wel eieren, zuivel en vooral plantaardige voedingsmiddelen. 

ImuPro complete (269 voedingsmiddelen en candida) : €441,40 

ImuPro Complete is de voedselintolerantie test op maar liefst 269 soorten voedselallergenen en op candida. In deze test worden naast de 90 allergenen van de ImuPro Basic ook getest op de alternatieve voedingsallergenen. Ook worden hier regio-specifieke voedingsmiddelen getest verder een groot aantal specerijen en kruiden, thee, koffie en wijn. Maar ook verdikkingsmiddelen en conserveringsmiddelen worden onderzocht.

De ImuPro voedselinotlerantie test aanvragen?

De eerste stap zet je door het sturen van een mail naar mij. Ik vraag de voedselintolerantie test voor je aan en deze wordt naar jou verzonden per post. In het pakketje zit de instructie en een vingerprik setje waarmee je eenvoudig zelf bloed kan afnemen en terug kan sturen naar het laboratorium. Ben je bang voor het zelf afnemen van bloed middels een vingerprikje dan kan het ook via intraveneuze bloedafname op een priklocatie.